Aanhoudendheid als bij koude acquisitie

Aanhoudendheid als bij koude acquisitie 

Stel je het volgende eens voor….

Je verheugt je op een weekendje weg met vrienden. De avond ervoor slaap je op de wekker, met andere woorden een kort nachtje. Op tijd eruit, nog even de laatste mail de deur uit. En dan wij zelf. Speciaal neem je 2 treinen eerder, zodat je op tijd bent op het centraal station om je trein naar Hamburg te halen. En dan, keurig op tijd afgeleverd, je zit in de trein en dan......hij rijdt niet. Na een minuut of 5 krijg je het verlossende bericht...Dames en heren, wegens een storing, er is een auto door de slagboom gereden en dus veiligheid voor alles, we moeten wachten. Kortom een complete stop en wachten tot we weer gaan rijden. 

 

Na 19 minuten gaan we dan ook echt. Maar we moeten nog wel weer uitchecken en dan van perron 1 naar 10 binnen 3 minuten…Dat gevoel! 

Ik vergelijk dit gevoel met het bellen, het maken van afspraken.

De aanhoudendheid, het wachten tot het juiste moment. Het doet me denken aan het gevoel dat ik gewoon weet dat er wat speelt in een organisatie, dat ik de uitgelezen propositie heb. En dat de bewuste DMU net iedere keer niet bereikbaar is. Het is een kwestie van tijd, van aanhoudendheid. En dan heb je misschien een sprintje nodig en het geloof dat het goed komt.

Net als van die trein.

Het sprintje om uit te checken.

En het rotsvaste geloof dat we de trein gewoon halen.

Het rotsvaste geloof dat ik die afspraak gewoon maak. 

Marianne van de Water-Hogervorst, koude acquisitie expert

Quorum Preliminary Sales, 14.12.2014

www.q-p-s.nl